Hodža  šest puta ulazio u Crnu Goru zbog kokaina
Ilustracija

Novi podaci u istrazi

Hodža šest puta ulazio u Crnu Goru zbog kokaina

Albanska policija došla je do novih podataka u istrazi o švercu oko 150 kilograma kokaina iz Elbasana, koji je preko Crne Gore trebalo bude da bude prebačeno na zapadnoevropsko tržište.

Izvori bliski istražiteljima tvrde da se do tih saznanja došlo nakon detaljne provjere ulaska i izlaska iz Albanije pojedinih osmunjičenih lica, prnio je Dan.

Portal Lapsi navodi da je glavni osumnjičeni Ermal Hodža, unuk bivšeg komunističkog dikatora Envera Hodže, nekoliko dana pred policijsku akciju preko šest puta prešao granični prelaz Sukobin kod Ulcinja.

„Iako još nisu detaljno ispitali kretanje svih osumnjičenih, istražiteljii su televiziji Vižen plus kazali da su provjere utvrdile da je unuk bivšeg diktatora bio na graničnom prelazu Sukobin preko šest puta u roku od nekoliko dana. Većinom je granicu prelazio iznajmljenim vozilima”, prenosi portal Lapsi.

Albanska policija otkrila je da su Hodžina putovanja u Crnu Goru postala učestala 2014. godine.

U medijskim izvještajima se ne navodi da li je neko od crnogorskih državljana osumnjičen u vezi sa prebacivanjem oko 150 kilograma kokaina iz Elbasana. Albanska policija je 15. janura uhapsila 13 ljudi, među kojima su dva Kolumbijca i Hodža. Policija je zaplijenila i 100 kilograma kokaina u Elbasanu.

Osumnjičena grupa uhapšena je u mjestu Ksibrake, nedaleko od Tirane, a zaplijenjeno je 150 kilograma kokaina.

To je najveća oduzeta količina kokaina u Albaniji. Grupa je uhapšena tokom noći u fabrici koju su napravili među štalama nedaleko od Tirane, podsjeća Dan.

Prema pisanju albanskih medija, Saimir Batku, za kojeg se sumnja da je bio vođa grupe, uhvaćen je dok je bježao automobilom u kome je bilo 18 kilograma kokaina, 300.000 eura i pištolj.

Albanska policija je otkrila da kokain koji je stigao u Elbasan potiče sa Kube, i trebalo je da bude plasiran na njemačko tržište. Operacija u Elbasanu vođena je u saradnji sa njemačkom policijom, prenio je Dan.

 

(Mondo)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.