Vježbajte s najboljom guzom svijeta (VIDEO)
Džen Selter

Ovako izgleda njen trening

Vježbajte s najboljom guzom svijeta (VIDEO)

Džen Selter je zbog svojih oblina, tačnije besprijekorne zadnjice, dobila titulu naj guze svijeta, a ubrzo i licencu profesionalnog fitnes trenera.

Ova djevojka je otkrila kako izgleda njen trening.

Omiljene vježbe ove dvadesetjednogodišnje djevojke su čučnjevi. Za vježbanje koje ona preporučuje nije neophodan oprema. Ako želite da povećate opterećenje, koristitite tegove ili šipku za zgibove. 

ČUČANJ

Stopala postavite malo izvan širine ramena. Ramena pomjerite unazad, tako da se leđa postave u luk. Ruke raširite da budu paralelno s tlom, a dlanove okrenite na dolje. Pokret započni te uzdahom i  zatezanjem trbušnih mišića. Pomjerajte bokove unazad sve dok se koljena ne saviju. Leđa moraju da budu pod pravim uglom. Bokove spustite da budu bliži podlozi od koljena, pri povratku u početni položaj izdahnite.

BUGARSKI ČUČANJ

Stanite ispred klupe, stolice ili kreveta i okrentite se leđima. Podignite lijevo stopalo na podlogu, a desno koljeno savijte i spuštajte dok ne bude paralelno sa tlom. Vratite se u početnu poziciju.

ČUČANJ NA JEDNOJ NOZI

Podignite jednu nogu ispred sebe i ispravite je. Spusti se u čučanj ne spuštajući podignutu nogu. Za bolju ravnotežu ispružite ruke ispred ili sa strane. Stanite pravo s rukama položenim uz tijelo, spustite se u čučanj i ruke prislonite na pod ispred sebe. Iz čučnja odskočite u gornju poziciju skleka, a zatim skočite natrag u poziciju čučnja. Ustanite i ponovite ispočetka.

(kolektiv.me)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.