Braća Koen na čelu žirija u Kanu (VIDEO)
Braća Koen

Filmski festival

Braća Koen na čelu žirija u Kanu (VIDEO)

Žiri 68. Filmskog festivala u Kanu će po prvi put ove godine imati dva predsjednika - braću Itana i Džela Koena, saopštili su 20. januara organizatori festivala, prenosi b92.

Američki rediteljski dvojac, poznat po filmovima "Fargo", "Barton Fink", "Veliki Lebovski" i "Nema zemlje za starce" (dobitnik četiri Oskara, među kojima i za najbolji film i režiju), zamijeniće na čelu žirija australijsku koleginicu Džejn Kempion, koja je predsjedavala prošlogodišnjim izdanjem.

Žiri ima zadatak da izabere pobjednička ostvarenja na festivalu koji će trajati od 13. do 25. maja.

"Kan je festival koji je bio važan za nas od samog početka naše karijere. Posebna je čast predsjedavati žirijem, s obzirom na to da nikad nismo bili predsjednici bilo čega", izjavila su braća Koen, prenosi Rojters.

Rediteljski duo trenutno snima film "Hail Caesar!" sa Džordžom Klunijem, Kristofom Lambertom, Skarlet Johanson, Tildom Svintom, Džošom Brolinom i Čejningom Tejtumom.

Filmovi koji će se u zvaničnoj selekciji nadmetati za Zlatnu palmu, kao i imena ostalih članova žirija, biće saopšteni u aprilu.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.