Njemačka remizirala s Danskom, a Francuska s Islandom

Katar 2015.

Njemačka remizirala s Danskom, a Francuska s Islandom

Derbi trećeg kola SP u Kataru juče su odigrale rukometne reprezentacije Njemačke i Danske, a meč je završen neriješenim rezultatom 30-30.

Utakmica je protekla u izjednačenoj borbi, o čemu govori i rezultat na kraju prvog poluvremena kada je bilo 16-16.

U ranijem terminu od 17 sati odigrane su preostale dvije utakmice iz grupe D u kojima je Argentina savladala selekciju Saudijske Arabije, a Poljska bila bolja od rivala Rusije.

Argentina je bila znatno bolji protivnik u meču sa S. Arabijom i slavila je pobjedu rezultatom 32-20. To je prva pobjeda Argentincima, koji su u ranije dvije utakmice bili jednom poraženi i zabilježili jedan remi. Saudijska Arabija je do sada zabilježila sve tri poraza i ima samo teoretske šanse za plasman u drugi krug takmičenja.

Zanimljivu utakmicu odigrale su Poljska i Rusija, a Poljaci su slavili pobjedu rezultatom 26-25 i približili se cilju prolaska u drugu fazu takmičenja, ali odluka o tome će biti donešena tek u naredne dvije utakmice grupne faze.

Njemačka vodi u grupi D sa 5 bodova, a Danci su drugi sa 4, koliko ima i Poljska na trećem mjestu. Na četvrtom mjestu koje takođe vodi u drugu fazu takmičenja nalaze se Argentinci s 3 boda, a iza njih je Rusija sa bodom manje. Na dnu tabele je S. Arabija koja je bez osvojenih bodova.

Derbi utakmicu trećeg kola u grupi C odigrali su Francuska i Island, a i ovaj meč je završen remijem 26-26. Islanđani su na poluvremenu vodili s dva gola prednosti, ali su "trikolori" u drugom poluvremenu nadoknadili taj zaostatak i izborili podjelu bodova.

Lider grupe C Švedska je slavila pobjedu 27-19 nad Alžirom, koji je kao i Češka, još uvijek bez osvojenih bodova na SP-u u Kataru.

Egipat je u istoj grupi slavio pobjedu 27-24 nad reprezentacijom Češke Republike.   

U Grupi C Švedska vodi s maksimalnih 6 bodova, slijedi je Francuska sa 5, Egipat je treći sa 4, a Island četvrti s 3 boda. Bez bodova na dnu tabele su Češka i Alžir.

(AA)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.