Kličko 25. aprila brani titulu u Njujorku
Vladimir Kličko

Protiv neporaženog izazivača Brajanta Dženingsa

Kličko 25. aprila brani titulu u Njujorku

Svjetski šampion u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko braniće titulu protiv neporaženog izazivača Amerikanca Brajanta Dženingsa u Njujorku 25. aprila.

Tridesetosmogodišnji Ukrajinac koji ima pojaseve u IBF, IBO, VBA i VBO verziji, pokušaće da odbrani titule u Medison Skver Gardenu, prvi put na američkom tlu poslije sedam godina.

"Izuzetno poštujem Dženingsa i sve što je do sada pokazao u karijeri", rekao je Kličko, a prenosi RTS.

On je naglasio da se njegov budući protivnik odlično kreće i da ima respektabilnu boksersku tehniku.

"Znam da će to za mene predstavljati veliki izazov, ali me naročito raduje što ću se ponovo boriti u Njujorku", rekao je Kličko.

Kličko do sada ima 63 pobjede i tri poraza, a posljednji put se borio u novembru kada je nokautirao izazivača Bugarina Kubrata Puleva.

Tridesetogodišnji Dženings do sada je ostvario 19 pobjeda, od čega deset nokautom.

"Gladan sam uspjeha i vratiću u SAD titulu u teškoj kategoriji. Znam kako da savladam Klička i to ću u aprilu pokazati čitavom svijetu", poručio je Dženings.

Podsjećamo, Kličko je posljednji put pretrpio poraz 2004, kada ga je savladao Lemon Bruster.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.