Marku Zakerbergu treba vaša preporuka
Mark Zakerberg

Izazovi

Marku Zakerbergu treba vaša preporuka

Osnivač Facebooka traži novi izazov za 2015. godinu i želi možda baš vašu pomoć.

Svake godine osnivač društvene mreže Facebook pred sebe stavlja po jedan izazov. Tako je, između ostalog, naučio da govori mandarinski, a jednu cijelu godinu proveo je suzdržavajući se od jedenja mesa. Izazov je bio u tome da može da pojede samo meso one životinje koju sam ulovi. 

Ovi nesvakidašnji zadaci kojima Zakerberg želi da proširi svoje poglede i nauči nešto novo van univerzuma zvanog Facebook, nekada su bivali lakši, nekada teži. 

Zahvaljujući jednom od ovih izazova, 365 dana je nosio kravatu, ali je tokom drugih 365 dana svakodnevno slao po jednu zahvalnicu osobama koje su svijet učinile boljim i ljepšim mjestom za život. 

A šta će biti njegov izazov za 2015. godinu? E tu vi stupate na scenu! 

Posljednjeg dana 2014. godine Zakerberg je na svom profilu pozvao sve korisnike Facebooka da mu predlože dovoljno zanimljiv izazov. 

“Imam jednu ideju o tome šta bi mogao da bude moj sljedeći izazov, ali sam otvoren za sve ideje prije nego što Nova godina zvanično počne”, poručio je on. 

Na ovaj njegov post stiglo je više od 50.000 komentara i prijedloga, a na neke od njih Zakerberg je i sam odgovorio. Tako je na predlog da nauči da svira neki instrument otkrio da je nekada davno svirao gitaru, ali bi bilo korisno da to znanje proširi. Dopao mu se i prijedlog da svakog mjeseca pročita po jednu knjigu koju mu neko drugi preporuči. Na duhovitu opasku da kao dio izazova ukine dosadne zahteve za igru “Candy Crush” Zakerberg ipak nije odgovorio. 

A šta biste mu vi predložili? 

Iako je 2015. godina zvanično počela, vremena još ima jer Zakerberg je i dalje otvoren za sve ideje… (b92.net)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.