Oblikujte mišiće na nogama uz pomoć ovih savjeta!
Ilustracija

Do savršenih rezultata

Oblikujte mišiće na nogama uz pomoć ovih savjeta!

Želite da i donji dio vašeg tijela bude mišićav kao gornji? Pratite ove savjete i rezultat neće izostati.

Počnite čučnjevima

Ako želite mišićave noge, čučnjevi su nešto što ne smijete da propustite! Koje god još vježbe da praktikujete, ne oslanjajte se na to što one dijelom uključuju i rad nogu, već obavezno ubacite čučnjeve.

Samo tako ćete biti stopostotno sigurni da rezultat neće izostati.

Naravno, kombinujte čučnjeve s dizanjem šipke i svim drugim varijacijama ove vježbe.

Napadnite slabe tačke 

"Ukoliko su noge u potpunosti vaša slaba tačka, predlažem da ih vežbate dvaput nedeljno i potrudite se da čučnjevi budu priotitet u vašem treningu", savetuje Kalum von Moger, ovogodišnji Mr. Universe i slavni bodibilder.

Spuštajte se niže 

Pored toga što izbjegavaju da obuku šorts, vježbači loših logu rijetko idu duboko dok izvode vježbe za noge. Potpuno pogrešno!

Neophodno je da maksimalno izvedete određeni pokret i aktivirate što veće grupe mišića jer ćete jedino na taj način biti sigurni da je svaki mišić dovoljno stimulisan.

Promijenite položaj nogu 

Ovdje postoji jedan trik: što češće mijenjajte položaj. Dakle, širite i skupljajte noge, krivite i ispravljajte stopala... Ove promjene pomoći će vam da zapalite mišiće nogu iz bukvalno svih uglova!

Fokusirajte se na kvadricepse 

Pored toga što mislite na zadnju ložu i mišiće zadnjice, nikako ne zaboravite veliki mišić koji se nalazi na prednjoj strani butine.

U pravilnom formiranju ovih mišića pomoći će vam ekstenzije nogu, čučnjevi u svim varijantama, potisak na kosoj leg mašini...


Izvor: Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.