Ujutru provodite pola sata pored zaleđenog automobila?!Evo 5 savjeta!
Ilustracija

Vožnja zimi

Ujutru provodite pola sata pored zaleđenog automobila?!Evo 5 savjeta!

Hladno vrijeme i snijeg sigurno će imati uticaj i na vaš automobil. Ujutro smo često u žurbi i zadnja stvar koju želimo raditi jeste da provedemo pola sata pored zaleđenog automobila. Kako biste to izbjegli, isprobajte sledeće male trikove.

Zaleđeni vjetrobran rano ujutro?

Ko voli struganje leda sa vjetrobrana, pogotovo kada ste u žurbi? Izbjegnite jutarnje smrzavanje tako što ćete noć prije prozore i vjetrobrane istrljati crvenim lukom – ovaj mali trik će spriječiti formiranje leda na staklima automobila.

Brisači koji su se zalijepili za vjetrobran?

Potopite mekanu krpu u čisti alkohol te izbrišite brisače. Alkohol će spriječiti prijanjanje brisača za staklo tako da će oni funkcionisati pravilno čak i tokom najhladnijeg dana.

Brava prekrivena ledom?

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete veoma brzo odlediti bravu na vašem automobilu. Prvi: zagrijte ključ pomoću upaljača te zagrijani ključ lagano gurajte u bravu. Drugi trik je da koristite slamku i “duvate” direktno u bravu. Toplota vašeg daha bi trebala odlediti bravu veoma brzo.

Zamagljeni vjetrobrani vam blokiraju pogled?

Hladno vrijeme često znači i konstantno mučenje sa zamagljenim prozorima i vjetrobranima što može biti i prilično opasno. Kako biste se brzo riješili zamagljenih prozora (bez ostavljanja “razmrljanih” tragova) koristite spužvu za brisanje školske table. Pored toga, spuštanje prozora i dozvoljavanje svježem vazduhu da uđe u automobil takođe će biti od pomoći.

Zaleđeni retrovizori?

Kako biste spriječili formiranje leda na retrovizorima, uveče ih prekrijte plastičnim kesama (bukvalno, omotajte plastičnu kesu oko retrovizora) i pričvrstite gumicama ili štipaljkama. Kada ujutro uklonite kese, na retrovizorima neće biti leda.

Izvor:minimagazin.info

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.