Želite ravan stomak? Radite ovo svakodnevno!
Ilustracija

Video

Želite ravan stomak? Radite ovo svakodnevno!

Pročitajte kojih pet stvari svakodnevno morate poštovati ukoliko želite ravniji stomak.

Jutarnja fiskultura 

Započnite dan s vježbom mišića na strateškim tačkama na tijelu. Jaki trbušni mišići ne samo da će vam učvrstiti tijelo već će i djelovati kao unutrašnji korset i pomoći u lijepom oblikovanju vašeg struka.

Doručak

Dobrim trbušnim mišićima doprinijeće i doručak. Vaš prvi obrok ubrzaće metabolizam i podstaći otapanje masnoća. Zdrav doručak će vas spriječiti 
od loših navika, npr. da u nešto kasnijim prepodnevnim satima pojedete krofnu. Imate li osjećaj nadutosti, razlog tome mogu biti i mlječni proizvodi. Stoga ih izbjegavajte. Umjesto toga pojedite ovsenu kašu, mafin s bademima i brusnicama, palačinke sa cimetom.

Namirnice koje treba izbjegavati 

Kada planirate svoje obroke, držite se podalje od hrane koja vas nadima kao što su masna i slana hrana, gazirani sokovi ili neke vrste voća i povrća. 
Umjesto toga izaberite hranu koja smanjuje obim trbuha poput krastavaca, šparoga i ovsenih pahuljica.

Manje kalorija 

Ishranu prilagodite tako da vam ne nedostaje energije, a da ne pretjerate s kalorijama. Birajte namirnice koje će vas zasititi, a nećete se prejesti niti u organizam unijeti previše nepotrebnih kalorija. Unesite u svoju ishranu orašaste plodove, ovsenu kašu, jabuke, lisnato povrće poput blitve i spanaća, sjemenke, jaja, jogurt, vodu, losos, limun, supu... 

Kardio sastav 

Bilo koji oblik fizičke aktivnosti je dobar i preporučuje se. Vježbe visokog intenziteta najbrže sagorijevaju kalorije i imaju najbolji učinak. Posebno kada se sprovode u redovnim intervalima. Stoga u svoj uobičajeni kardio trening dodajte i onaj s visokim intenzitetom. Dakle dosadnoj traci za trčanje podesite nagib i brzinu, te pokušajte 45 minuta da odradite trening visokog intenziteta. Naravno, to ipak zavisi od vaše fizičke kondicije.

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.