Glumica ostala bez posla jer nema fakultetsku diplomu
foto: Beta/AP

Pod lupom javnosti

Glumica ostala bez posla jer nema fakultetsku diplomu

Otkako je prije nekoliko godina postala izvršna direktorka kompanije Yahoo Marisa Mejer je pod lupom javnosti.

Kada je 2012. godine došla na poziciju izvršne direktorke imala je zadatak da kompaniju Yahoo digne na noge. Za samo dvije godine Marisa je stupila u kontakt sa svima – od poznatih novinara, slavnih zvijezda do čelnika vodećih svjetskih kompanija kako bi osvježila dosadašnji način rada, piše  Super žena.

Budući da je holivudska glumica Gvinet Paltrou autorka najprodavanijeg kuvara i vodi uspješan blog Goop, čelnici kompanije su bili zainteresovani da ona uređuje rubriku Yahoo Food. Ipak, Majerova je odustala od ove ideje kada je vidjela da Gvinet nema univerzitetsku diplomu. 

Kako bliski izvori navode, Majerova ima naviku da svoje kolege ispituje koji su koledž pohađali. Visoko obrazovanje joj je jako važno zbog čega joj se nije dopala činjenica da neko ko nema diplomu uređuje jednu od najčitanijih rubrika na sajtu. 

Inače, čini se da Mejerova zna šta radi budući da je djelimično uspjela da vrati kompaniju na pravi put, pa se sada već pošteno takmiče u konkurenciji s velikom četvorkom internet biznisa – Eplom, Guglom, Fejsbukom i Amazonom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.