Đukanović: Sastav tima je stvar Izbora
Milo Đukanović

Bitni prioriteti u razvoju Herceg Novog

Đukanović: Sastav tima je stvar Izbora

Bilo je mnogo razloga što je DPS ponudila razgovor Udruženju građana „Izbor“ u cilju konstituisanja vlasti u Herceg Novom, a ko će biti u njihovom pregovaračkom timu, na njima je da izaberu, kazao je premijer Milo Đukanović, dodajući da je dovoljno što se DPS sa Izborom razumije u vezi sa prioritetima razvoja toga grada.

Upitan da prokomentariše pregovore oko formiranja vlasti u Herceg Novom sa Izborom, u čijem timu se nalazi vladika Grigorije, koji je protiv ulaska u NATO i smatra da Sutorina treba da se pripoji BIH, Đukanović je kazao da bi volio da DPS ne mora ni sa kim da pregovara, prenosi RTCG.

“Volio bih da smo dobili većinu, ali umjesto toga dobili smo 13 mandata i moramo da se opredijelimo ili ćemo prepustiti drugima da vode grad na način kao u prethodnih 13 – 14 godina, ili pokazati inicijativnost da od postojećih partnera pokušamo da dobijemo nekog sa kim ćemo moći kvaliteteno da preuzmemo odgovornost za dalji razvoj toga grada”, rekao je Đukanović tokom posjete Nikšiću.

Naša vrata su otvorena za razgovore, kazao je Đukanović, ali iz mnogo razloga bi, prije svega, takvu ponudu za razgovore trebalo bi uputiti Izboru.

“Poslije nas Izbor ima najveći broj mandata, takođe u predizbornoj kampanji su iznosili dosta ocjena koje su se nama učinile bliskim ili podudarnim kada je u pitanju razvoj Herceg Novog. Tačno je da je bilo i ocjena oko globalne politike u kojima se razlikujemo, ali upravo u tome jeste prostor za razumijevanje - da se na lokalnom nivou ne mora stopostotno razgovarati o pitanjima koja se tiču državne politike”, rekao je Đukanović.

On smatra da je dovoljno što se DPS sa Izborom razumije u vezi prioriteta razvoja Herceg Novog, a ko će biti u njihovom sastavu pregovaračkog tima - na njima je da izaberu.

“Što se nas tiče, nemamo razloga da sklanajamo pogled ni pred kim i spremni smo da sjednemo sa svima, razgovaramo, iznesemo našu pregovaračku poziciju i uložimo maksimum dobre volje da se dogovorimo. Neće biti nikakva tragedija ni ako se ne dogovorimo”, ocijenio je.

Đukanović je podsjetio da je DPS partija koja vodi državu i vrši vlast u više nego dvije trećine opština u Crnoj Gori i kazao da nemaju ništa protiv da se i dalje nastavi dijeliti odgovornost i kada je u pitanju uprava u Herceg Novom.

“Ali, čini nam se da je, nakon ovakvog izbornog rezultata, odgovorno prema ljudima koji su nam dali 13 mandata, da uložimo najbolju moguću volju i najviše konstruktivnosti da se dogovorimo i preuzmemo odgovornost za upravljanje gradom”, rekao je Đukanović koji je, tokom radne posjete Nikšiću, prisustvovao ozvaničenju završetka radova na zaobilaznici od Grebica do Dukla i rekonstrukciji odjeljenja psihijatrije u nikšićkoj bolnici.

Odgovarajući na pitanje da li će se riješiti nesuglasice sa koalicionim partnerom, SDP-om, oko statusa Kraljičine plaže, Đukanović je kazao da će uložiti maksimalne napore da se taj projekat realizuje “zbog apsolutnog uvjerenja da je to jedan od nasušno potrebnih projekata za crnogorski turistički i ekonomski razvoj”.

“Razumijemo da su na taj projekat mogući i drugačiji pogledi, ali argumenti koje smo do sada čuli nas apsolutno nijesu doveli do dileme da li je ispravno naše opredeljenje da realizujemo projekat izgradnje tog rizorta sa partnerom odabranim na tenderu”, rekao je Đukanović.

Premijer tvrdi da ništa od toga nije dovedeno u pitanje, zbog čega će biti vrlo istrajniji u namjeri da realizuju i taj, i druge razvojne projekte u turizmu.” Jer mislimo da je to put kojim se Crna Gora može profilisati u visoko razvijenu turističku destinaciju”. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.