Napadnut odbornik Šerif Marukić
Šerif Marukić

Novi Pazar

Napadnut odbornik Šerif Marukić

Odbornika u skupštini grada Novog Pazara Šerifa Marukića sinoć je metalnom šipkom napalo nepoznato lice koje je nosilo fantomku.

Do napad je došlo oko 21 sata, kada je Marukića, generalnog sekretara "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić" i odbornika u lokalnom parlamentu, nakon posjete rođacima pri ulasku u automobil nepoznati napadač sa maskom na licu sa leđa, metalnom šipkom nekoliko puta udario u predjelu tijela i glave, prenosi B92.

Marukić je dao izjavu policiji i pregledan je u hitnoj službi novopazarske bolnice. 

Zadobio je povrede u predjelu lijevog kuka, lijeve podlaktice, leđa, a izgrebeni su mu lice i vrat, rekao je Tanjugu dežurni ljekar Nebojša Filipović, navodeći da je dijagnostika u toku. 

Šerif Marukić je odbornik je "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić", koja od skora čini skupštinsku većinu sa SDP i SNS u Novom Pazaru, a najavljuje se mogućnost da iduće nedelje bude imenovan za zamjenika predsjednika Skupštine. 

Marukić, bivši direktor televizije "Jedinstvo", napustio je muftiju Muamera Zukorlića i podršku dao Emiru Elfiću, koji je ocijenio da je očigledno da napad ima političku pozadinu i da je to dobro organizovan napad političkih protivnika, kojima je zasmetao ulazak BDZ-a u lokalnu vlast sa SDP i SNS. 

"Ovo nije prvi napad na naše aktiviste. Podsjećam vas da je tokom predizborne kampanje ispred prostorija stranke u Prijepolju napadnut kandidat za narodnog poslanika sa naše liste Nedžad Kahrović. Tom prilikom su nanijete teške povrede ranjavanja nožem u predelu grudi", rekao je Elfić Tanjugu. 

"Još nekoliko sporadičnih napada i provokacija na naše aktiviste smo uredno prijavili policiji. Tražimo od nadležnih organa da se hitno nađu počinioci ovog djela i najstrože kazne, jer je ovim napadom vidno narušena bezbjednost svih građana Novog Pazara", rekao je Elfić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.