Kosovar iz Švajcarske u Adani traži sina i kćerku
Haljit Ljodza

Postoji mogućnost da su stupili u redove ISIS-a

Kosovar iz Švajcarske u Adani traži sina i kćerku

Haljit Ljodza (47), porijeklom Kosovar koji živi u Cirihu, doputovao je u turski grad Adanu kako bi pronašao odbjeglog sina i kćerku, za koje postoji mogućnost da su stupili u redove ISIS-a.

Ljodza je 19. decembra policiji u Cirihu prijavio nestanak kćerke Edite (18) i sina Visara (16), nakon što nijesu došli kući, piše Anadolija.

Zbog mogućnosti njihovog odlaska u redove terorističke organizacije ISIS, ciriška policija slučaj je prenijela Interpolu. 

Interpol je putem baznih stanica uhvatio signale mobilnih telefona Edite i Visara koji su pokazali da se nalaze u turskoj jugoistočnoj pokrajini Adana. Otac Ljodza je nakon toga odputovao u Adanu te se obratio i tamošnjoj policiji. 

Nakon izjave u policiji u Adani, Ljodza je u izjavi za medije kazao kako je u Adanu stigao zbog svog sina i kćerke.

"Moja djeca su dvije godine išla u džamiju. Čuo sam da postoji mogućnost da su stupili u redove ISIS-a. Najprije su došli u Istanbul, a postoji mogućnost da su odavde nastavili put za Siriju. Moja kćerka je prije 3-4 mjeseca odlučila da se pokrije", kaže Ljodza, koji naglašava da ne zna ništa o ISIS-u.

"Molim vas pomozite mi", uplakano je govorio bespomoćni otac, pokazujući pritom fotografije svoje djece.

aapicture201412224107281web

aapicture201412224107274web

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.