Radi se na rješavanju ekološkog  problema u Pljevljima
Milo Đukanović

Đukanović poručio

Radi se na rješavanju ekološkog problema u Pljevljima

Pljevlja su bez sumnje jedna od ekološki najugroženijih sredina, ali nije riječ o pitanju koje je bilo zapušteno, već se Vlada njime bavi, kazao je premijer Milo Đukanović, navodeći da je u tom poslu potrebna združena akcija lokalne uprave i države.

Upitan da li osjeća ličnu odgovornost zbog ekološkog zagađenja u Pljevljima, Đukanović je rekao da je to jedan od naslijeđenih problema, kojim se Vlada bavi, prenosi RTCG.

"Na žalost za 25 godina se ne može sve uraditi što je zapušteno prethodnih vjekova, a jedno od pitanja je i nedovoljno zaštićena životna sredina na pojedinim tačkama crnogorske društvene mape", rekao je Đukanović novinarima, tokom radne posjete Nikšiću.

On je potvrdio da su Pljevlja jedna od najugroženijih sredina i podsjetio da je, kako bi se smanjile štetne čestice koje ugrožavaju životnu sredinu, prije nekoliko godina uloženo 11 miliona eura u rekonstrukciju Termoelektrane.

"I to govori da je to pitanje tretirano, ali da nasljeđe koje Pljevlja imaju generiše i dalje taj problem u značajnoj mjeri koja ugrožava životnu sredinu i zdravlje ljudi, i traži združenu akciju lokalne uprave i države sa svim njenim institucijama kako bi se to riješilo", kazao je Đukanović.

On je kao faktore koji opredjeljuju takvo stanje životne sredine u Pljevljima naveo Termoelektranu, postojeće kotlarnice koje treba da budu supstitut za projekat toplifikacije Pljevalja i problem sa saobraćajem.

"Tim pitanjem se moramo zajedno temeljito pozabaviti, a dobra inspiracija su zaključci skupštinskog odbora od prije nekoliko dana. Lokalna uprava je preuzela ulogu nosioca posla, Vlada sa svojim institucijama će ovo pitanje tretirati odgovorno kako bi dali valjane odgovore", rekao je premijer.

Kao jedan od najkvalitetnijih odgovora Đukanović je naveo realizaciju i drugog bloka Termoelektrane koja "u ovom projektu ima i pitanje toplifikacije, jer bi se tako omogućilo da se brojna žarišta, brojna izvorišta problema na taj način eliminišu".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.