Konjević: Balkanski kriminalci odlično sarađuju
Raško Konjević

Podgorica

Konjević: Balkanski kriminalci odlično sarađuju

Balkanski kriminalci odlično sarađuju i institucije moraju adekvatno da odgovore, poručio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

On je najavio formiranje posebnog policijskog odeljenja koje će postupati po nalozima Specijalnog tužilaštva za korupciju i organizovani kriminal, prenosi B92.

Učestvujući u projektu "Crna Gora na Tviteru", koji Centar za demokratsku tranziciju realizuje u saradnji sa FAKT-om, Konjević je ocijenio da je regionalna saradnja dobra. 

"Zajedno su riješena neka od najtežih krivičnih djela u Crnoj Gori i Srbiji... Neka krivična djela su spriječena razmjenom informacija", napisao je ministar policije na svom Tvitter nalogu. 

Konjević je, takođe, najavio i da od 1. jula naredne godine policija neće obezbjeđivati sudove i dodao da će više policajaca biti posvijećeno poslovima iz osnovne nadležnosti. 

"Pozornici će biti vraćeni. Za Podgoricu se radi projekat patrolnih reona i biće realizovan naredne godine", objasnio je on i, između ostalog, najavio da će biti formirano posebno policijsko odeljenje koje će postupati po nalozima Specijalnog tužilaštva za korupciju i organizovani kriminal, prenosi Radiotelevizija Crne Gore. 

Prema riječima Konjevića, izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima predviđa da policajac preduzima službene radnje i kada nije na dužnosti, a predložene su i izmjene Krivičnog zakona kako bi se policajcu u takvim slučajevima obezbijedila zaštita i napad na njega bio tretiran kao napad na službeno lice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.