Asadove snage u vazdušnom napadu ubile četiri maloljetnika
Foto: Beta, Arhiva

Pogođen školski autobus

Asadove snage u vazdušnom napadu ubile četiri maloljetnika

Najmanje četiri osobe poginule su u vazdušnom napadu snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada na vozilo školskog prevoza u blizini sirijskog grada Idliba.

 Prema vijestima Sirijske novinske mreže (SLN), sirijski ratni avioni izveli su napad na Serakib, mjesto nedaleko od Idliba, a avionska raketa pogodila je minibus koji je prevozio učenike osnovne škole.

U napadu su stradala četiri učenika, a mnogi od njih teže su ranjeni. 

Saznaje se takođe da su sirijski avioni bombardovali područje oko vojnog aerodroma Abu'z Zuhur s ciljem spječavanja napredovanja opozicione vojske koja je ranije preuzela kontrolu nad putnim pravcima Vadi Ed-Daif i Hamidie. 

Opoziciona vojska 15. decembra je saopštila da je preuzeta kontrola nad ovim putnim pravcima kao i nad 20 drugih područja u regiji.

( Izvor: Anadolija )

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.