Muhamed Ali u bolnici zbog upale pluća
Muhamed Ali(72) pati od Parkinsonove bolesti

Bokserska legenda

Muhamed Ali u bolnici zbog upale pluća

Bivši svjetski prvak i bokserska legenda Muhamed Ali je hospitalizovan zbog upale pluća, javio je njegov portparol.

"Muhamed Ali ima blagu upalu pluća. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i očekuje se da će uskoro biti pušten iz bolnice", izjavio je njegov portparol Bob Gunel za medije, javlja Anadolija.

Na zahtjev porodice bivšeg boksera, Gunel nije otkrio u kojoj zdravstvenoj ustanovi se Ali nalazi.

Muhamed Ali ima 72 godine i pati od Parkinsonove bolesti. Bio je prvi bokser koji je tri puta osvojio titulu prvaka u teškoj kategoriji. Tu titulu je uspješno odbranio 19 puta.

Cassius Marcellus Clay je promijenio ime u Muhamed Ali 1964. godine nakon što je prihvatio islam.

Svjetsku slavu je stekao izuzetnom brzinom pokreta i mogućnošću da dobro primi udarac. Smatra se jednim od najvećih sportista u istoriji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.