Indijska bokserka odbila medalju, pa suspendovana
Ilustracija

U znak protesta

Indijska bokserka odbila medalju, pa suspendovana

Indijska bokserka Sarita Devi suspendovana je na godinu dana pošto je na Azijskim igrama u Južnoj Koreji odbila da primi bronzanu medalju.

Bokserski savez Indije je naveo da je Međunarodna amaterska bokserska federacija (AIBA) potvrdila suspenziju Devi, koja će se sprovoditi retroaktivno, od 1. oktobra.

Devi, koja je bila privremeno suspendovana do donošenja odluke, kažnjena je i sa 1.000 švajcarskih franaka, dok je selektor Indije B. I. Fernanes suspendovan na dvije godine.

Indijska bokserka je odbila da primi bronzanu medalju u znak protesta zbog kontroverznog poraza u polufinalu od domaće, južnokorejske bokserke Park Ji-na.

Devi je medalju uzela u ruku i potom je predala Park Ji-na. Južnokorejka je pokušala da joj vrati odličje, ali nije uspjela, pa je bronzanu medalju ostavila na podijumu, prenosi B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.