Trening za cijelo tijelo koji traje 7 minuta!
Ilustracija

12 vježbi

Trening za cijelo tijelo koji traje 7 minuta!

Program koji se sastoji od 12 vježbi rezultat je najnovijih fitness istraživanja, a za izvođenje vam je potrebna stolica, zid i sedam minuta.

Mnoga istraživanja pokazala su da visoko intenzivan trening od svega nekoliko minuta može proizvesti molekularne promjene u mišićnoj masi jednake dugim treninzima smanjenog intenziteta poput trčanja ili vožnje biciklom.

Kako biste izvukli maksimalnu korist iz ovog programa, potrebno je raditi pauze za oporavak od 10 sekundi između vježbi. Tokom svakog seta vježbi, mišići koji se ne koristite se odmaraju, zbog čega je bitno da vježbe izvodite tačnim redosljedom.

Svaka vježba treba da traje po 30 sekundi, a intenzitet treba biti takav da dosegnete otprilike nivo neprijatnost 8 na ljestvici od 1 do 10. Tih sedam minuta vježbanja treba biti izuzetno neugodno. Dobra vijest je ta što ste nakon sedam minuta gotovi.

 

 

(E-muskarac.com)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.