Adžić: Najbolja partija Francuske od kada sam ja selektor
Foto: huncro2014.ehf-euro.com

Poraz od Francuske

Adžić: Najbolja partija Francuske od kada sam ja selektor

Dragan Adžić je kazao da je to bila najbolja partija Francuske od kada je on selektor.

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Osijek - Katarina Bulatović je bila razočarana zbog poraza od Francuske (20:24), ali nije klonula duhom.

"Bile smo loše u odbrani, a poslije se unijela i nesigurnost u napad. Trebalo je da malo više vučemo polukontru, sporo smo išle u napad, sporo se kretale. Dozvolile smo im da rade ono što smo mi morale. Prenosimo dva boda, ovo nam je za nauk. Nećemo se predati, znamo svoj cilj. Borićemo se za njega težim putem, ali same smo to izabrale", rekla je Katarina Bulatović.

Da li je ovo opomena u posljednji čas?

"Jeste, kao što je i ona sa Hravstkom bila. Moramo da odigramo mnogo bolje napad, a prije svega odbranu, jer nismo ličile na ekipu kakva jesmo. Tu smo najviše podbacile, nismo pomogle golmankama, koje nisu mogle da brane neke izuzetne, otvorene šuteve", dodao je desni bek naše reprezentacije.

Dragan Adžić je kazao da je to bila najbolja partija Francuske od kada je on selektor.

"Francuska je pokazala da je glavni favorit Evropskog prvenstva. Nismo bili na očekivanom nivou, ovo nije naš maksimum i svakako je za analizu. Okrećemo se sljedećim protivnicama u glavnoj fazi. Ništa nas nije iznenadilo, sve je ovo sport. Nisam izvukao maksimum iz ekipe, moja odgovornost je potpuna", rekao je Adžić.

Milena Knežević smatra da je tim pokazao dva lica.

"Odigrale smo dobro prvo poluvrijeme u oba pravca, ali smo u drugom bile slabije u odbrani, što se prenijelo i na napad. Nismo se baš najbolje snašle, pobjeda Francuske je zaslužena. Posljednjih 20 minuta smo promijenile igru, to nam nije odgovaralo. Nismo bile agresivne, dozvolile smo im šuteve iz blizine. Grupa sa kojom se ukrštamo je mnogo dobra, igramo sa kvalitetnim ekipama. Nismo im do sada posvećivali pažnju, sada krećemo da se spremamo za te utakmice. Dobro je što niko iz gruoe C ne prenosi četiri boda, jer možemo da igramo malo mirnije", rekla je Milena Knežević.

Selektor Francuske Alan Port je ponosan na svoju ekipu zbog pobjede, jer su se "sudarila dva velika tima".

"Imam veliki respekt prema Crnoj Gori i selektoru Draganu Adžiću i presrećan sam što smo kolektivnom igrom pobijedili izvrsnog rivala. Ovog puta smo mi imali sreće, možda sljedeći put ne bude tako", izjavio je Port.

Alison Pino je sa osam golova iz igre pokazala zašto je još 2009. bila proglašena za najbolju rukometašicu svijeta, bila je nerješiva enigma za „lavice”.

"Ovo je bila velika bitka i veoma interesantna utakmica. Pobijedile smo ovog puta, ali smo u prošlosti znale da gubimo od Crne Gore, samo što smo sada imale veoma dobar borilački duh", kazala je Pino.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.