Popović: Mnogi žele na tron
Popović: Nije lako preći iz sistema u sistem

I ĐOKIĆ S "LAVICAMA"

Popović: Mnogi žele na tron

Bivša reprezentativka Crne Gore i za mnoge najbolja rukometašica na planeti Bojana Popović vjeruje da će "lavice" ponovo voditi glavnu riječ na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj i Mađarkoj.

"Imamo svakako dobru ekipu, igračice koje se dobro poznaju, ali je problem sada taj jer nije lako preći iz sistema u sistem. Nijesu više igračice u jednom klubu i to je minus koji se osjeti. Na proteklim mečevima u Hrvatkoj neke stvari nijesu funkcionisale koje su do sada bile glavne, ali vjerujem da je sada sve u redu, te da djevojke spremno dočekuju meč sa Srbijom, koji je mnogo važan", smatra Popović.

Ona smatra da domaćin Hrvatska ima nikad jači sastav i da bi ovo prvenstvo moglo da bude posljednja šansa da naprave neki veči uspjeh.

"Koliko sam pratila, vidjela sam da su skoro sve selekcije u neku ruku podmladile sastave. Hrvatska je međutim ostala ista, čak smatram da je nikad jača i zrelija, pritom igra na svom terenu i ovo bi mogla biti njena posljednja šansa da napravi nešto veliko. Što se tiče ostalih favorite, Francuska je takođe, dosta podmlađena u odnosu kada sam ja igrala. Smatram da Njemačka može biti izuzetno nezgodna, Danska lijepo igra, a tu je uvijek i Norveška. Biće izuzetno zanimljivo i iskreno očekujem dosta kvalitetnih mečeva, jer dosta selekcija će pucati na sami tron", kazala je Popović.

Bivšu perjanicu crnogorskog rukometa brine i činjenica da se "lavice" nakon mečeva u Osijeku ukršta sa ekipama iz grupe C gdje su Hrvatska, Njemačka, Švedska i Holandija.

"To je izuzetno kvalitetna grupa i sigurno da im neće biti ni malo lako. Na Evropskom prvenstvu nema lakih rivala i to mora biti jasno. Sigurno da ih veliki posao očekuje i u Zagrebu, jer Hrvatska i Njemačka žele da idu do kraja", zaključila je Popović.

bojanapopovicmajasavic

Savić: Imamo preduslove za uspjeh

Nekada najbolje lijevo krilo na planeti Maja Savić takođe smatra da je prvenstvo i te kako ujednačeno.

"Evropska prvenstva su uvijek najteža takmičenja, a pritom je ovog puta izuzetno ujednačeno, tako da favorite treba tražiti u domaćinima. Hrvatska će biti izuzetno motivisana, pritom posjeduje kvalitet, Mađarska takođe, iako neće imati Anitu Gorbic. Među favoritima su Danska, Norveška, Francuska, ali i Crna Gora. Ne treba zaboraviti da su Katarina i Anđela Bulatović bile van terena duže vrijeme zbog povreda. One su veoma bitne igračice za naš tim, ali ono što sam vidjela na treninzima može da hrabri i vjerujem da djevojke posjeduju sve preduslove za uspjeh", poručila je Savić.

majaiana

Đokić: Paklena je konkurencija

Koliko je pozitivna i koliko istu energiju prenosi na sve oko sebe najbolje govori podatak da je Ana Đokić na inicijativu stručnog štaba "crvenih" otputovala sa "lavicama" za Osijek kako bi im prenijela svoje iskustvo, ali i doprenela pozitivnoj atmosferi.

"Drago mi je što sam ovdje sa njima. Srećna sam zbog toga, jer sam do juče bila tu sa njima na terenu i znam koliko nije jednostavno igrati ovakva takmičenja. Mislim da će kvalitet takmičenja biti veći nego posljednje veliko takmičenje (SP). Srbija zna kako se osvajaju medalje, pokazala je na Svjetskom prvenstvu, biće tezak protivnik. Crna Gora ima veliki teret da opravda zasluženo mjesto na tronu sa Evropskog prvenstva. Hrvatska i Mađarska kao domaćini imaju ambicije da uzmu medalju, a pri tom imaju iskusne timove i kvalitetne. Francuska i Norveška su uvijek kandidati za medalju. Kada bih morala da izdvojim tri tima to bi zaista bilo teško u ovako paklenoj konkurenciji. Ovo je možda i najkvalitetnije takmičenje u posljednjih pet, šest godina", poručila je popularna Šilo.

[ Handballme.me ] 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.