Finale Vimbldona između Đokovića i Federera  proglašeno za meč godine
Rodžer Federer i Novak Đoković

U izboru Unije teniskih profesionalaca

Finale Vimbldona između Đokovića i Federera proglašeno za meč godine

Finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera proglašeno je za najbolji Gren slem meč u 2014. godini u izboru Unije teniskih profesionalaca.

Đoković je nastojao da prekine niz poraza u Gren slem finalima, a Federer je jurio svoju prvu GS titulu u posljednje dvije godine, piše B92.

U nevjerovatnom duelu sa mnogo preokreta i drame, Novak je došao do svoje sedme Gren slem titule – 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:3.

“Iskreno, ovo je bilo najkvalitetnije Gren slem finale čiji sam bio učesnik. Najduže je bilo sa Nadalom u Australiji 2012, ali kada je reč o nivou igre od prvog do poslednjeg poena, ovo je definitivno najbolji meč“, izjavio je Đoković.

Novak je vodio sa 2-1 u setovima i 5:2 u četvrtom, ali nije uspjeo da završi meč, već je izgubio pet gemova u nizu.

Ipak, Đoković je nadljudskim natporom uspjeo da očuva koncentraciju, da savlada demone u sopstvenoj glavi i da izbori možda i najveću pobjedu u karijeri.

Novak se poslije Vimbldona vratio na prvo mjesto na svijetu, koje je zadržao do kraja sezone.

Kako piše B92, na drugom mjestu liste nalazi se još jedan fantastičan okršaj u četvrtfinalu Australijan opena Stan Vavrinka revanširao se Đokoviću za poraz od prošle godine, 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Novak je 2013. pobijedio Vavrinku sa 12:10 u petom setu, potom ga je u pet setova dobio i na US openu, ali Švajcarac je dočekao svojih pet minuta i došao je do jedne od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

Treće mjesto na listi najboljih Gren slem mečeva ove sezone zauzima pobjeda Keija Nišikorija nad Vavrinkom u četvrtfinalu US opena, četvrti je trijumf Federera nad Gaelom Monfisom takođe u četvrtfinalu u Njujorku, a na petoj poziciji je trijumf Endija Marija nad Filipom Kolšrajberom u trećoj rundi Rolan Garosa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.