Evo kako da se uljepšate pomoću soli
Foto: Shutterstock

Šest načina

Evo kako da se uljepšate pomoću soli

So ne treba u velikim količinama unositi u organizam, ali zato vam za njegu kože itekako može pomoći.

Za liječenje akni

Četvrtinu kašičice soli pomiješajte sa šoljom tople vode. U ovu mješavinu umočite komad vate i nanesite na problematični dio kože, gdje se pojavljuju akne.So će umanjiti crvenilo i eventualni otok.

Seksi talasi u kosi

Vjerovatno ste primijetili da od slane vode kosa postaje talasasta. Ako želite takav izgled, znate šta vam je činiti - u posudu pomiješajte morsku so i vodu i sipajte na kosu koju ste prethodno uobičajeno oprali. Ipak, ne bi trebalo da to baš često radite jer će so isušiti kosu, piše Mondo.

Detoksikacija

So pomaže u izbacivanju toksina nagomilanih ispod površinskih slojeva kože i na taj način je podmlađuju. Dovoljno je da s vremena na vrijeme napunite kadu vodom, sipate malo kupke i dodate šoljicu morske soli u toplu kupku.

Piling za lice

Pomiješajte morsku so sa uljem ili tonikom za lice i nježnim, kružnim pokretima izmasirajte kožu lica. Nakon toga isperite lice i očistite na način na koji to inače radite. Ovaj piling pomoći će vam da uklonite mrtve ćelije i tako očistite kožu.

Piling za tijelo

Piling za tijelo možete napraviti tako što ćete pomiješati maslinovo ulje sa malo morske soli, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi aromatičnih ulja. Ova mješavina može da pomogne i kod ispucalih usana - lagano izmasirajte usne i tako uklonite mrtve ćelije, a zatim isperite i nanesite svom omiljeni balzam.

U borbi protiv podočnjaka

Pomiješajte morsku so sa toplom vodom i natopite komad vate ovom mješavinom. Držite natopljenu vatu nekoliko minuta na očima kako biste umanjili podočnjake, prenose Nezavisne.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.