20 najboljih kineskih Android telefona
Huawei Ascend Mate 7

Kina je trenutno najveće tržište smartfona na svijetu

20 najboljih kineskih Android telefona

Kineski Android telefoni i tableti su prešli dug put u vrlo kratkom roku od samo godinu dana.

Brendovi kao što je Xiaomi su ušli u top tri proizvođača telefona, a svijet je počeo sve više da saznaje o njihovim Mi uređajima koji donose veliku vrijednost za uloženi novac. Lenovo takođe sve više širi svoje prisustvo na drugim teritorijama, a Huawei je uspio čak i da bude konkurentan na tržištu SAD, prenosi b92.

Sa populacijom od 1,37 milijardi ljudi, Kina je trenutno najveće tržište smartfona na svijetu, pošto su nadmašili SAD u ovom pogledu. Kineski proizvođači prave sve bolje telefone, a ovo je lista 20 modela koji zaista zaslužuju pažnju:

1. Xiaomi Mi 4

2. Meizu MX4 Pro

3. Oppo N3

4. IUNI U2

5. Huawei Ascend Mate 7

6. Huawei Honor 6

7. IUNI U3

8. ZTE Nubia Z7

9. Lenovo Vibe Z2 Pro (K920)

10. Oppo Find 7

11. Meizu MX4

12. OnePlus One

13. THL 5000

14. Huawei Ascend Mate 2

15. UMi Zero

16. Xiaomi Redmi Note

17. Vivo Xplay 3S

18. Vivo XShot

19. Xiaomi Redmi 1S

20. Huawei Ascend G7

/Izvor:Tehnologija.me/

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.