Radulović promovisao svoju prvu knjigu
Mladi pjesnik zakoračio u svijet mašte (sa promocije)

Na Cetinju

Radulović promovisao svoju prvu knjigu

Promocija prve knjige mladog Cetinjanina Đorđija Radulovića ,,Prisustvo odsutnosti” koju je organizovala Gradka biblioteka i čitaonica ,,Njegoš“,održana je u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju.

Govoreći o knjizi pjesnikinja, Slavka Daković je rekla da Radulović ima svoj svijet snova, ljubavi, želja, i mladalačkih nemira, za koje traži poetsku riječ i sliku.

„Đole ima dara, ali, iznad svega, silnu želju da svoj svijet pjesnički uobliči te će, s obzirom na svježinu njegove mladosti, vjerovatno ova zbirka biti samo početak na putu u poetski svijet“, rekla je Daković.

Profesorica Tatjane Zeković je istakla da je mladi pjesnik ovom zbirkom zakoračio u svijet mašte i pretvorio je u stvarnost.

„Prisustvo odsutnosti“ je paradoks koji ga privlači, spoj kontrasta, nemogućnost komponenti koje život tako vješto spaja i koje Đole prepoznaje kao jednu njegovu igru. Neobično zrelo se poigrava riječima ljubav, sudbina, prolaznost i gradi svoju originalnu verziju stvarnosti“, naglasila je Zeković.

Osvrćući se na slikarski rad mladog umjetnika,kojie je predstavljen u drugom dijelu knjige, istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković je naglasila da je on od najranijeg djetinjstva pokazivao nesumnjivu naklonost prema slikarstu i literaturi te da je negov kreativni rad od dječije radoznalosti prerastao u ozbiljnu ljubav prema umjetničkim vrednostima.

„Njegovi radovi na papiru, urađeni temperom i vodenim bojama svojom razigranošću, kolorističkim harmonijama i lirskom toplinom plijene pažnju i provociraju naša osjećanja“, rekla je Zeković .

Mladi pjesnik, Đorđe Radulović je kazao da mu pisanje predstavlja pravo zadovoljstvo.

„Mogu vam reći ,iako ćete pomisliti da sam staromodan ,da me ,između ostalog inspiriše miris knjige,pogled na police ispunjene knjigama kao i stara pisaća mašina koju koristim za prvu verziju svojih stihova“, rekao je on dodajući da je danas dominanatan svijet elektronike i komunikacija u kojem nije lako pronaći svoje mjesto za stvaranje.

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.