Google radi za američki Stejt department
Džulijan Asanž

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž otkriva u svojoj knjizi

Google radi za američki Stejt department

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž otkriva u svojoj knjizi, koja će biti objavljena 1. decembra, da internet pretraživač "Gugl" (Google) radi za američki Stejt department, objavio je španski onlajn list "Publiko", prenosi Srna.

Asanž navodi da je do tog zaključka došao nakon sastanka sa predsjednikom "Gugla" Erikom Šmitom i članom odbora Džaredom Koenom 2011. godine.

Sastanku su, takođe, prisustvovali Lisa Šilds i Skot Malkomson, za koje se ispostavilo da su diplomatski izaslanici Vašingtona.

Asanž u knjizi kaže da ga je posjetila grupa ljudi, od kojih su tri četvrtine bili većinom predstavnici američkog Stejt departmenta, a ostatak iz "Gugla".

"Gugl" obezbjeđuje Federalnom istražnom birou /FBI/ i Centralnoj obavještajnoj agenciji /CIA/ neometan pristup prepiskama korisnika, kaže Asanž.

"Pristup tim podacima može se obezbijediti bez odobrenja tužioca ili nekog suda", navodi Asanž u svojoj knjizi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.