Grguroviću 15 godina zatvora za ubistvo Hutera
Ilustracija

Viši sud u Podgorici

Grguroviću 15 godina zatvora za ubistvo Hutera

Cetinjanin Mihailo Grgurović (33) osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na 15 godina zatvora jer je 30. avgusta 2012. godine, sa umišljajem ubio sugrađanina Olivera Hutera.

Podsjećamo, Grugurović je automobilom „opel astra“, na raskrsnici na Cetinju, udario motor kojim je upravljao Huter. Tada je Huter počeo da bježi Ulicom vojvode Boža, a Grgurović je trčeći za njim, u njegovom pravcu ispalio više metaka. Jedan ga je pogodio u leđa, usljed čega je iskrvavio. 

“Iako je Huter pogođen s leđa, ne radi se o ubistvu na podmukao način kako je to optužnicom bilo predstavljeno, budući da je djelo učinjeno usred dana, naočigled građana i na prometnoj raskrsnici”, navela je sutkinja Vesan Moštrokol, prenosi CDM.

Sutkinja nije uvažila ni tvrdnje tužioca da je ubistvo počinjeno iz „bezobzirne osvete“ zbog okršaja koji se dogodio osam godina ranije, kada je Grgurović bio fizički napadnut od Olivera Hutera i njegovih roditelja. 

Prilikom izricanja presude, Moštrokol je istakla da je Grgurović bio svjestan svojih postupaka te da je djelo počinio sa umišljajem, a ne na mah kako je to odbrana tvrdila. Ipak, nije dokazano da je Grgurović prethodno planirao sudar i ubistvo, kako je to u optužnici stajalo.

Ona je kao olakšavajuće okolnosti cijenila da je Grgurović otac troje maloljetne djece i da je lošeg imovnog stanja, dok je kao otežavajuća okolnost cijenjena njegova ranija osuđivanost za djela protiv života i tijela.

Sutkinja je po izricanju presude Grguroviću produžila pritvor. Grugurović je u zatvoru od 9. okotobra 2012. godine, kada se, nakon 40 dana skrivanja, predao policiji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.