Đukanović: Sankcije koje su uvedene Rusiji zbog Ukrajine nisu pravi put
Milo Đukanović

U razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA

Đukanović: Sankcije koje su uvedene Rusiji zbog Ukrajine nisu pravi put

„Sankcije koje su uvedene Rusiji zbog krize u Ukrajini nisu pravi put“, rекао je premijer Milo Đukanović u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA, prenijele su Vijesti.

“Sankcije prema Rusiji zbog ukrajinske krize premjer smatra pogrešnim putem. Iako suverenost svake države mora da bude očuvana, sankcije vode samo ka tome da privrede na obije strane posrću. Obije strane moraju da poduzmu sve napore da prevaziđu probleme”, prokomentarisao je za APA Đukanović.

Austrijska agencija podsjetila je da Crna Gora do kraja 2015. treba da ispuni zadatke za članstvo u NATO-u, uz opasku da je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov nazvao provokacijom širenje alijanse ka zapadnom Balkanu.

Navodi se da su ruski građani investirali ucrnogorsku ekonomiju kao i da predstavljaju više od 30 procenata stranih turista.

"I pored tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom, Crna Gora ima pravo dakreira svoju politiku. Želimo da nastavimo tim kursom”, rekao je Đukanoviću razgovoru za APA, prenose Vijesti.

APA je podsjetila da je EK u posljednjem izvještaju o napretku Crne Gore ukazala na problem korupcije i organizovanog kriminala, kao i pritiske na medije.

"Izvještaj posmatramo kao objektivni pogled spolja na naše slabosti. Razumijem da EU insistira na pravnoj državi, ali problemi se ne daju riješiti ako se ne nađe njihov korijen. A korijen je nedostatak privrednog razvoja”, kazao je on, navodeći da je država istraživala napade na medije. „Napad na medije znači napad na evropski put. Država je učinila neke stvari da bi pospješila slobodu medija”, rekao je Đukanović za austrijsku agenciju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.