Za pola godine odobreno dva odsto više bolovanja nego lani
U prvih šest mjeseci fakturisano je 2,36 miliona eura po osnovu bolovanja

U prvih šest mjeseci fakturisano je 2,36 miliona eura

Za pola godine odobreno dva odsto više bolovanja nego lani

U prvih šest mjeseci ove godine ljekari su odobrili dva odsto više bolovanja nego lani, a broj izgubljenih radnih dana je povećan za 2,6 odsto. Fondu za zdravstveno osiguranje u prvih šest mjeseci fakturisano je 2,36 miliona eura po osnovu bolovanja, što je za 1.01 odsto manje u odnosu na isti period lani.

U prvih šest mjeseci odobreno je dva odsto više bolovanja nego lani u istom periodu, broj izgubljenih radnih dana je povećan za 2,6 odsto.

Izgubljeno je oko 430 hiljada radnih dana. Od toga se 20 odsto odnosi na trudnička bolovanja. Kada je riječ o trudničkim bolovanjima, broj izgubljenih radnih dana povećan za 5,42 odsto, a procenat bolovanja povećan za 4,76, prenosi CDM.

“Samo da napomenemo jednu veoma važnu informaciju, a to je da je od ukupnih troškova za bolovanja za 2013. godinu koji iznose oko 4.9 miliona eura, učešće troškova za bolovanja po osnovu održavanja trudnoće oko 50 odsto tj. 2.4 miliona eura na nivou Crne Gore, a samo u Područnoj jedinici Podgorica od ukupnih troškova za bolovanja za 2013. godinu koji iznose 2.3 miliona eura čak 65 odsto tj. 1.5 miliona eura se odnosi na troškove za bolovanja po osnovu održavanja trudnoće”, kazao je za Atlas televiziju Amer Ramusović iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Podaci Fonda pokazuju da je na 100 zaposlenih dnevno odsutno sa posla dva zaposlena. Prosječan broj izgubljenih radnih dana po zaposlenom iznosi dva dana. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.