Hamilton svjetski prvak  prvak Formule 1
Luis Hamilton

Pobijedio na posljednjoj trci sezone u Abu Dabiju

Hamilton svjetski prvak prvak Formule 1

Britanac Luis Hamilton (Mercedes) novi je svjetski prvak Formule 1.

Hamilton je potvrdio naslov prvaka pobjedom na posljednjoj trci sezone u Abu Dabiju.

Njegov timski kolega Njemac Nico Rozberg, koji mu je bio jedini konkurent za naslov, osvojio je tek 14. mjesto nakon problema s bolidom te je ostao bez bodova.

Hamilton je naslov osvojio sa 67 bodova prednosti u odnosu na Rozberga, a njih dvojica su zajedno još ranije Mercedesu donijeli naslov najboljeg konstruktora.

Na posljednjoj trci sezone drugo mjesto osvojio je Brazilac Felipe Masa, a treći je bio njegov timski kolega Finac Valteri Botas.

 

(Neazavisne novine)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.