Dejvis kup: Federer i Vavrinka zajedno u dublu
Federer i Vavrinka zajedničkim snagama doveli Švajcarsku na korak od prvog trijumfa u Dejvis kupu

Zaboravili na raspravu

Dejvis kup: Federer i Vavrinka zajedno u dublu

Federer i Vavrinka zaboravili su na raspravu od prošle nedjelje i zajedničkim snagama doveli Švajcarsku na korak od prvog trijumfa u Dejvis kupu.

Rodžer Federer imao je raspravu sa Stanislasom Vavrinkom prošle nedjelje, posle njihovog meča polufinala Masters kupa u Londonu.

Dan kasnije, zbog navodnih bolova u leđima, Federer je odbio da igra veliko finale protiv Novaka Đokovića, a onda su, prema izvještajima stranih medija, Vavrinka i on riješili sve razmirice nastale zbog ponašanja Rodžerove supruge Mirke.

Uz podatak da je Federer, posle singla u petak, bio dovoljno zdrav da odigra i dubl u subotu, Švajcarska sada vodi 2:1 u finalu Dejvis kupa za sezonu 2014, tako da se domaćini Francuzi nalaze nadomak gubitka titule pred domaćom publikom.

Federer i Vavrinka počistili su Žulijena Benetoa i Rišara Gaskea u igri dublova - 6:3, 7:5, 6:4, nakon što je za akciju bio prijavljen švajcarski dubl Kjudineli/Lamer.

Prvog dana, Federer je izgubio od Gaela Monfisa, dok je Vavrinka pobijedio Žoa-Vilfreda Congu.

Francuzi se nadaju u čudo, s obzirom na to da će u "obrnutim" singlovima Conga i Monfis biti odmorniji od rivala. U 13 časova u nedjelju sastaju se Conga i Federer, a onda, ako bude bilo potrebe, Monfis i Vavrinka.

 

(mondo)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.