Kolač sa višnjama
Ilustracija

Osvježavajuća poslastica

Kolač sa višnjama

Sastojci:

- jajeta 4
- šećer 12 kašika
- brašno 15 kašika
- ulje 12 kašika
- prašak za pecivo 1 kesica
- vanilin šećer 1 kesica
- mlijeko 12 kašika
- očišćene višnje 300 g

Uputstvo za pripremu:

Umutiti bjelanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati žumanca, pa mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Polovinu smjese sipati u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Zapeći 5 minuta u rerni zagrijanoj na 200 C.

Izvaditi iz rerne, sipati drugu polovinu smjese, odozgo rasporediti višnje (ocijeđene), vratiti u rernu i peći na 180 C, dok ne porumeni.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi, isjeći i poslužiti. Prijatno! 

(super recepti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.