Japan: Najmanje 39 povrijeđenih u snažnom zemljotresu
Ilustracija

6,8 stepeni Rihterove skale

Japan: Najmanje 39 povrijeđenih u snažnom zemljotresu

Najmanje 39 osoba, od kojih sedam teže, povrijeđeno je u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji je ju subotu pogodio centralni dio Japana, javile su danas agencije.

Povrijeđeni su uglavnom zadobili prelome, navodi AP.

Najjači udar pretrpjela su sela Hakuba i Ogava, kao i grad Nagano u istoimenoj prefekturi na čijem je sjeveru bio epicenter potresa.

Kako su saopštile vlasti prefekture, najmanje 30 kuća srušeno je u Hakubi a još sedam u obližnjem selu Otari.

U nekoliko naselja prekinuto je snabdijevanje vodom, koja se doprema cistijernama, a u oblastima kod epicentra evakuisano je oko hiljadu ljudi.

U pogođenoj oblasti osjećaju se i dalje podzemni potresi, koji će trajati još nedelju dana i prijetiti rizikom pojava klizišta i lavina.

Epicentar zemljotresa bio je na deset kilometara dubine, a osjetio se u 27 od 47 japanskih prefektura.

Nema upozorenja na pojavu cunamija a nadležne japanske vlasti saopštile su da nisu registrovane nikakve neuobičajene pojave na tri nuklearne centrale u pogođenim oblastima.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.