Lavrov: Zapad hoće da promijeni režim u Rusiji
Sergej Lavrov

Antiruska kampanja

Lavrov: Zapad hoće da promijeni režim u Rusiji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra da sankcije Zapada upućene Rusiji imaju za cilj promjenu vlasti u toj zemlji.

On je istakao da je cilj antiruske kampanje širenje nezadovoljstva, te obaranje kredibiliteta zvaničnog Kremlja.

“Zapad ne želi da promijeni rusku politiku, Zapad hoće da promeni režim u Rusiji, a niko to ne demantuje“, rekao je Lavrov, a prenosi RT.

Ruski zvaničnik je rekao da tenzije između Rusije i Zapada traju mnogo pre izbijanja krize u Ukrajini i dodao da su Evropljani odlučili da igraju na sve ili ništa sa Rusijom.

“Bar su sada pokazali sa kakvih pozicija djeluju“, naveo je Lavrov.

Jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina navodi da Rusija i Evropska unija imaju izazov istine u vezi sa Ukrajinom, ali i naveo da Moskva neće biti ta koja će prekinuti odnose sa Evropom.

“EU je naš najveći partner, niko na našem mjestu ne bi pucao sebi u nogu i odbio saradnju sa Evropom, ali mora da se shvati da to neće biti regularan biznis, kao što je nekada bilo“, zaključio je Lavrov.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.