Tri bebe iz Bijelog Polja dobro, četvrta stabilno

KCCG

Tri bebe iz Bijelog Polja dobro, četvrta stabilno

Tri bebe iz Bijelog Polja koje se liječe u Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece, dobrog su zdravstvenog stanja dok je četvrta, koja od petka pokazuje znake poboljšanja, stabilna, saopšteno je iz kliničkog centra Crne Gore KCCG.

Podsjećamo,petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici primljeno je u Klinički centar u Podgorici od 3. do 13. novembra, od kojih je jedno preminulo.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović je zbog ovog slučaja podnio ostavku kazavši da očekuje odgovornost svih.

"Najbitnije je po meni da uočimo greške, da sankcionišemo sve za koje bude utvrđena odgovornost od čistačice u bolnici zaključno sa mnom. I da ne dopustimo da se ovo više ikada dogodi", kazao je Radunović.

Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić podnio je ostavku iz moralnih razloga.Smijenjen je i načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja, Zvonko Puletić i šefica Odjelenja za neonatologiju, Haka Tahirović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.