Donacija 300 invalidskih kolica i pomagala

Crveni krst Crne Gore

Donacija 300 invalidskih kolica i pomagala

Crveni krst Crne Gore je ovih dana, posredstvom LDS organizacije, dobio treću pošiljku od oko 300 invalidskih kolica i pomagala. Prethodno je Crveni krst Crne Gore primio dvije pošiljke invalidskih kolica, ukupno 602 komada. Ukupna vrijednost primljenih pošiljki iznosi oko 96,000 američkih dolara.

 Do sada je ukupno podijeljeno preko 270 invalidskih kolica širom Crne Gore, saopšteno je iz Crvenog krsta.

"Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori kojima je neophodna takva vrsta podrške, i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena aktivnijim osobama koje dosta vremena provode van kuće" navodi se u saopštenju.

Iz Crveni krsta su  pozvali sve pojedince kojima su potrebna invalidska kolica i ostala pomagala da se jave organizaciji Crvenog krsta u svojoj opštini, kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom.

Crveni krst Crne Gore je prije dvije godine započeo saradnju sa LDS-om – dobrotvornom američkom organizacijom Svetaca posljednjeg dana čiji je glavni cilj sprovođenje u djelo zapovijesti Isusa Hrista da se pomogne drugima u nevolji. Do sada se saradnja sa Crvenim krstom Crne Gore ogledala kroz pružanje podrške romskoj populaciji na Koniku, donaciju tokom vanrednog stanja (sniježne nepogode), kao i projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica i ostalih pomagala.

LDS finansira različite projekte za pomoć i razvoj u 173 države. LDS, uglavnom vođena zahvaljujući volonterima, radi samostalno ili u saradnji sa drugim dobrotvornim ustanovama i vladinim organizacijama. Humanitarni radnici organizuju projekte širom Balkana donirajući invalidska kolica, obezbjeđujući novac i sredstva ugroženim područjima i sarađujući sa Crvenim krstom i drugim organizacijama.

Parovi dobrovoljno i svom trošku provode u prosjeku 18 mjeseci u zemlji realizujući različite projekte, koristeći novčana sredstva koja su donirali članovi crkve.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.