Italijansko bogato kulturno nasljeđe u većoj funkciji ekonomskog rasta

Ogromno oružje za privredni rast i zapošljavanje

Italijansko bogato kulturno nasljeđe u većoj funkciji ekonomskog rasta

Italija želi da svoje bogato kulturno nasljedje bolje iskoristi za podsticanje privrednog rasta, rekao je u petak ministar kulture Dario Frančeskini.

"Smatramo da je privlačnost Italije za turiste povezana s njenom kulturom što je ogromno oružje za privredni rast i zapošljavanje", rekao je ministar stranim novinarima u Rimu, prenijele su agencije.

Frančeskini je rekao da njegovo ministarstvo želi da prekine pogrešnu povezanost zaštite i korišćenja kulturne baštine, pri čemu jedno koči drugo.

Primjer za to je najnovija polemika o ideji da rimski Koloseum dobije pod da bi se i tu priredjivale predstave.

Da bi privukla posjetioce u muzeje, Italija je uvela besplatan ulaz prve nedelje u mjesecu, i poresku olakšicu za preduzeća i pojedince koji pomažu kulturna dobra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.