Do 2020. skoro svi će imati mobilni!
ilustracija

Istinita tvrdnja

Do 2020. skoro svi će imati mobilni!

Rezultati nove Ericsson Mobility studije pokazuju da će 90 odsto svjetske populacije, starije od šest godina, posjedovati mobilni telefon do 2020. godine

"Danas svako ima mobilni" uskoro će biti potpuno istinita tvrdnja.

Takođe, očekuje se da će do te godine broj pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona dostići 6,1 milijardu. U trećem kvartalu 2014. godine i dalje je prisutan rast prodaje pametnih telefona, pošto su u trećem tromesečju 2014. od ukupne prodaje mobilnih telefona, čak 65-70 odsto činili pametni telefoni.

Iako je porast pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona u stalnom porastu (do kraja godine očekuje se novih 800 miliona ugovora u cijelom svijetu) i dalje postoji mjesta za rast u tom sektoru. Od ukupnog broja mobilnih pretplatničkih ugovora, samo 37 odsto čine korisnici pametnih telefona.

Zaključno sa trećim kvartalom tekuće godine, broj mobilnih pretplatničkih ugovora iznosi oko 6.9 milijardi, a najveći porast zablježen je u Indiji i Kini. Očekuje se da će se do 2020. broj povećati na 9.5 milijardi, a među njima će biti i 3.5 milijardi LTE pretplatničkih ugovora. Predviđanja pokazuju da će do 2020. godine u Evropi biti oko 600 miliona LTE pretplatničkih ugovora.

Kada je riječ o mobilnom saobraćaju, video je i dalje najdominantniji. U 4G mrežama on čini između 45 i 55 odsto ukupnog saobraćaja. Ericssonova predviđanja su da će se video saobraćaj povećati za 10 puta do 2020. godine i da će činiti 55 odsto ukupnog saobraćaja u svim mobilnim mrežama.

( Izvor: Mondo.rs )

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.