Pismo podrške Pekovića studentima i kolektivu Ekonomskog fakulteta
Nikola Peković

"Samo naprijed do pobjede!"

Pismo podrške Pekovića studentima i kolektivu Ekonomskog fakulteta

Poznati crnogorski košarkaš Nikola Peković javno je izrazio podršku studentima podgoričkog Ekonomskog fakulteta, kao nekadašnji student menadžmenta na tom fakultetu.

Portal Analitika integralno objavljuje pismo koje nam je poslato iz dekanata, a za koje sa fakulteta kažu da je samo jedno od mnogih pisama podrške studentima i smijenjenom dekanu Milivoju Radoviću.

Peković je u pismu avno  izrazio podršku Ekonomskom fakultetu, kao najstarijoj visokoškolskoj ustanovi u Crnoj Gori, iskazujući  posebno poštovanje prema kolektivu i studentima zbog napora koje ulažu u odbrani akademskih sloboda i dostojanstva.

" Obraćavam vam se kao sportista koji je cio život posvetio fair-play-u, kao neko ko potiče iz tradicionalne porodice koja je uvijek poštovala prave moralne vrijednosti i kao nekadašnji student ove institucije.

Želim da podsjetim javnost Crne Gore da sam još studijske 2009/2010-te godine, upisao studijski program Menadžment na EF u Podgorici, ali zbog profesionalnih obaveza u tadašnjem klubu Panathinaikos-u i odlaska u najjaču profesionalnu košarkašku ligu na svijetu (NBA), bio sam primoran da odložim svoje studentske obaveze. Iskreno se nadam da ću i ja jednog dana s ponosom zavrijediti diplomu Ekonomskog fakulteta u Podgorici. Dragi studenti, želim da znate da sam svim srcem uz vas! Samo naprijed do pobjede!", napisao je Peković.

Nakon smjene dekana Ekonomskog fakulteta prof.dr Milivoja Radovića kulminirali skukobi na realiciji između Univerziteta Crne Gore i te univerzitetske jedinice.

Dok Radović tvrdi da su optužbe protiv njega zbog prekomjernog upisa studenata na Ekonomski fakultet besmislene, sa Univerziteta tvrde da se on ogriješio o zakon i poručuju mu da akademski prihvati razrješenje.

Nakon što je donijeta odluka o razrješenju Radovića kompletna uprava Ekonomskog fakulteta podnijela ostavke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.