Podška NATO integracijama CG

Lisabon

Podška NATO integracijama CG

Predsjednik delegacije hrvatskog Sabora u Parlamentarnoj Skupštini NATO-a, Boris Blažeković, kazao je da će tokom narednog zasjednja PS NATO saveza, njegovo poslaničko pitanje upućeno Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu biti usmjereno na što brže rješavanje statusa članstva Crne Gore u ovom savezu.

 On je to saopštio tokom radnog ručka sa potpredsjednicom Liberalne partije Crne Gore Satkom Hajdarpašić, na margini Kongresa Saveza liberala Evrope (ALDA) u Lisabonu.

Blažeković je naveo da će govoriti o razlozima zašto je neophodno da se prijem Crne Gore u NATO desi do kraja 2015. Radnom ručku prisustvovao je i bivši ministar odbrane Slovenije Roman Jakič.

U saopštenju LPCG podsjeća se da su ranije ove godine, na NATO Konferenciji LIBSEEN liberala jugoistočne Evrope u Kotoru, tadašnji ministar odbrane Slovenije i potpredsjednica Vlade Hrvatske, ministarka vanjskih poslova i liderka hrvatskih liberala Vesna Pusić, uputili otvoreno pismo tadašnjem Generalnom sekretaru NATO-a, Andresu fog Rasmusenu, u kojem su zahtijevali što hitniji prijem Crne Gore u članstvo ovog saveza, najkasnije do kraja 2015. godine, što je kasnije i potvrđeno na NATO Samitu u Velsu.

Kako navode liberali, na ovaj način države regiona, članice NATO-a i liberalne partije država regiona, snažno doprinose aktivnoj promociji Crne Gore među ostalim članicama i daju nemjerljiv doprinos evro-atlanskim integracijama naše države i njenim reformama koje moraju pratiti tempo i dinamiku naših evropskih partnera.

Hajdarpašić se sastala i sa premijerom liberalne Vlade Luksemburga, Havijerom Betelom koji je čestitao Liberalnoj partiji Crne Gore na jučerašnjem prijemu u članstvo ALDE evropskog liberalnog saveza i pozdravio aktivnosti i rad LP u Crnoj Gori.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.