Nećemo mrvice sa stola predizbornih koalicija
Graham Votson i Miodrag Vlahović

Cdu

Nećemo mrvice sa stola predizbornih koalicija

Crnogorsku demokratsku uniju Cdu ne interesuje „gostovanje“ na listama drugih partija, niti mrvice sa stola predizbornih koalicija.

„Spremnost i zainteresovanost CDUdu za učešće u evropskoj asocijaciji liberalnih i demokratskih partija treba da bude utemeljena na jasnoj i uvjerljivoj poziciji u crnogorskoj politici. Zbog toga je Cdu opredijeljena da svoj politički angažman utemelji na samostalnom nastupu i na programima, idejama i prijedlozima koji će zavrijediti podršku crnogorskih građana, pa tek na osnovu toga da očekuje uvažavanje i traži promociju kod srodnih partija u inostranstvu“, saopšteno je iz Cdu, prenosi CDM.

Delegacija Cdu na 35. kongresu ALDE partije (Savez liberala i demokrata za Evropu) u Lisabonu, susrela se sa predsjednikom ALDE, ser Grahamom Votsonom.

Iz Cdu je saopšteno da su predsjednik te partije Miodrag Vlahović i Dragan Ivančević, član Predsjedništva Cdu zadužen za međunarodnu saradnju, obavijestili Votsona o aktivnostima Cdu, a posebno o samostalnom nastupu te partije na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

„Za crnogorske demokrate i njihovu stranku – Crnogorsku demokratsku uniju – je važno da svoj politički kredibilitet i značaj grade i zasnivaju na podršci građana naše zemlje. 

Dodaje se da su „stavovi i pozicije Cdu naišli na puno razumijevanje i saglasnost predsjednika ALDE, koji je izrazio podršku i poželio uspjeh Cdu na izborima u Herceg Novom“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.