Kongres SNP-a sjutra bira predsjednika
Kandidati za lidera SNP-a

U Beranama

Kongres SNP-a sjutra bira predsjednika

Kongres Socijalističke narodne partije, koji će birati predsjednika stranke, biće održan sjutra u beranskom Centru za kulturu, saopšteno je iz SNP-a, prenosi RTCG.

Za lidera stranke su se kandidovali aktuelni predsjednik Srđan Milić, šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović i nosilac liste te stranke na podgoričkom izborima, Aleksa Bečić.

Prema partijskim dokumentima, za predsjednika će biti izabran kandidat koji dobije podršku 50 odsto delegata koji glasaju. U eventualnom drugom krugu učestvuju dvojica kandidata koji su dobili najviše glasova.

„Prvi dio Kongresa biće otvoren za javnost, nakon čega slijedi radni dio, koji će biti zatvoren za javnost, do posljednje tačke dnevnog reda  Kongresa, kada će se obratititi izabrani predsjednik“, navodi se u saopštenju.

Na Kongresu SNP-a učestvovaće 526 delegata. Biće izabran Glavni odbor, koji će imati 127 članova, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

Kongres SNP-a počeće u 12 sati u beranskom Centru za kulturu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.