Ilustracija

Novembarski dani

"Dani izraelskog filma" u HN

Na programu Novembarskih dana u Herceg Novom, večeras od 20 sati biće izvedena pozorišna predstava "Providenca", tivatskog Centra za kulturu.

Po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Egona Savina, u predstavi igraju: Mladen Nelević, Vojin Ćetković, Dubravka Drakić, Dejan Đonović, Ana Vučković i Nebojša Ilić.

U dvorani Park su takođe u toku i "Dani izraelskog filma" koje organizuju JUK Herceg Fest i Ambasada Izraela u Srbiji.

Nakon već održanih projekcija četiri nagrađena ostvarenja izraelskih autora, sjutra veče su na programu i filmovi "Nulta godina" i "Radost".

Izraelska kinematografija je, inače, u posljednjih deset godina imala više nominacija za Oskara.

Kulturne veze između Herceg Novog i Izraela već su nagovještene pobjedom izraleskog filma na posljednjem Filmskom festivalu u gradu pod Orijenom, kao i činjenicom da je Novljanin Ivan Marinović, osvojio nagradu na festivalu u Izraelu.

Prema najavama organizatora, ovu saradnju treba još produbiti, proširiti i obogatiti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.