Testirajte izdržljivost svog tijela
Ilustracija

Vježba

Testirajte izdržljivost svog tijela

Ukoliko trenirate i pitate se koji nivo fizičke spreme ste dostigli, možda najbolji način da to provjerite je raznim varijacijama vježbi sklekova.

Naša preporuka je kombinacija dvije vrste vježbi koje se izvode iz položaja u skleku. 

Prvi položaj zahtijeva klasičan sklek položaj u kome treba da stojite neko vrijeme. Probajte da za početak to bude oko 30 sekundi. Dok stojite u skleku jako je važno da vam tijelo bude čvrsto i zategnuto i da vam kukovi ne padaju ka podu.

 

Kada prođe 30 sekundi izdržaja, počnite naizmjenično da podižete koljena prema grudima. Brzina izvođenja vježbe zavisi od vaše fizičke spreme. Broj ponavljanja zaokružite na dvadeset ( deset jednom i drugom nogom). 

Nakon ove dvije varijante vježbi ponovite je još tri puta i već nakon nekoliko izvođenja osjetićete veću snagu cjelokupnog tijela. 

(super žena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.