Đoković se plasirao u polufinale ATP Mastersa u Parizu
Novak Đoković

Pobjedio Mareja

Đoković se plasirao u polufinale ATP Mastersa u Parizu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Parizu, pobjedom u dva seta nad Endijem Marijem.

Đoković je slavio rezultatom 7:5, 6:2, poslije nešto više od 100 minuta igre, prenosi B92.

Novak će se u borbi za finale boriti sa boljim iz poslednjeg četvrtfinalnog duela u kome se sastaju Španac David Ferer i Kei Nišikori iz Japana.

Duel u Bersiju bio je 23. međusobni duel dvojice prijatelja, a Beograđanin sada vodi sa 15:8 u pobjedama.

Ovo im je bio četvrti susret ove sezone, a sva tri dosadašnja Novak je riješio u svoju korist. Poslednji put je bio uspješniji u Pekingu (6:3, 6:4), prije toga je slavio u četvrtini finala US Opena (7:6, 6:7, 6:2, 6:4), dok je u seriju pobjeda otvorio na mastersu u Majamiju (7:5, 6:3).

Đoković je od poslednjih 11 susreta sa Marijem trijumfovao u osam navrata.

Đoković je bolje otvorio meč, mogao odmah da preuzme kontrolu nad rezultatom, ali je propuštao brejk lopte. Dobro je servirao, nijednu šansu u prvom dijelu igre nije dozvolio rivalu i sačekao je svoju u 12. gemu, kada je iskoristio drugu set loptu.

Na samom startu drugog dijela igre propustio je tri vezane brejk lopte i Endi je to momentalno kaznio oduzevši mu servis za 2:1. Međutim, Novak se već u narednom vratio, a poslije jednog dugog poena Mari je na terenu ostao potpuno iscrpljen.

Do kraja meča nije uspio da parira Đokoviću koji je osvojio sve gemove i obezbjedio plasman u polufinale.

Na kraju, prvi igrač na ATP listi imao je 12 vinera i 24 neiznuđene greške, dok je Britanac, koji je bio agresivniji napravio 20 direktnih poena, uz 36 grešaka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.