Sjeverna Koreja pozvala u posjetu zvaničnika Evropske unije
"korak naprijed"

Pregovori prekinuti 2003. godine

Sjeverna Koreja pozvala u posjetu zvaničnika Evropske unije

Sjeverna Koreja pozvala je u posjetu zvaničnika Evropske unije zaduženog za ljudska prava, saopšteno je u Briselu.

Posjeta Stavrosa Lambrinidisa Pjongjangu predstavljala bi "korak naprijed" prema nastavku dijaloga o ljudskim pravima Sjeverne Koreje i Evropske unije (EU). Pregovori su prekinuti 2003. godine.

Tu informacije ranije danas potvrdio je neimenovani predstavnik Sjeverne Koreje pri UN, prenosi Beta.

Potparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da je tim stručnjaka EU trebalo da putuje naredne nedjelje u Pjongjang, ali je put odložen zbog ograničenja uvedenih u Sjevernoj Koreji zbog epidemije ebole.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.