Policija je spremna, više od 2.000 policajaca brinuće o bezbjednosti
Ilustracija

Povorka ponosa u nedjelju

Policija je spremna, više od 2.000 policajaca brinuće o bezbjednosti

Povorka ponosa u Podgorici će se održati u nedelju sa početkom u podne. Kretaće se od hotela Crna Gora do stare zgrade vlade i nazad. Do sada je poznato da će za mir i bezbjednost biti angažovano preko dvije hiljade policajaca. Danijel Kalezić iz NVO "Kvir Montenegro" koja organizuje povorku poručio je da je ovogodišnji slogan "tradicionalno ponosni", dok je logo ženska osoba sa brkovima. - LGBT osobe su smogle snage i hrabrosti da organizuju i drugu povorku. Od sada možemo da govorimo o našoj tradiciji - istakao je Kalezić i posebno naglasio odličnu saradnju sa Upravom policije i tužilaštvom.

PREDSTAVNICI MINISTARSTAVA NA POVORCI
 
Kako je odlučila Vlada, sva ministarstva moraju odrediti predstavnike na paradi. Ministarstvo rada i socijalnog staranja poslaće pet predstavnika, među kojima nije ministar Predrag Bošković. Ministarstvo pravde predstavljaće šefica kabineta Tanja Pavićević, dok će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predstavljati rukovodilac za evropske integracije Danijela Kapa, a iz Ministarsva prosvjete na paradu će savjetnica Tamara Milić. U ostalim resorima još nije odlučeno ko će biti na paradi. Izvjesno je da će na paradi šetati šef EU u Podgorici Mitja Drobnič i ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.
 
 NAREDBA

Funkcionerka Srpske liste Dijana Drobnjak privođena je u podgoričku policiju na informativni razgovor, gdje su joj naredili da se u nedelju ne pojavljuje na ulicama Podgorice! 
Iz te stranke su saopštili da policija nije dozvolila njihov najavljeni skup "Molitveni hod" kojim su htjeli da se suprotstave paradi.
- Ukoliko je država odlučna da omogući anarhistima, da šetaju ulicama Podgorice prkoseći Pravoslavnoj crkvi, onda je bilo logično da se omogući i SL organizacija Molitvenog hoda. Imali smo namjeru da pošaljemo poruku  da je Podgorica Nemanjin grad koji se nije odrekao svoga smisla i prošlosti - poručili su iz SL.
Pomoćnik direktora UP Nikola Janjušević, medjutim, negirao je da je bilo kakav skup bio najavljen za nedelju, a da je u nadležnosti CB Podgorica.
On je kazao da je riječ o dogadjaju visokog rizika, ali da je policija spremna da se suoči sa svima koji će pokušati da izazovu nerede.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.