Dobio otkaz zbog prekomjernog korišćenja Facebooka na poslu
Ilustracija

Danska

Dobio otkaz zbog prekomjernog korišćenja Facebooka na poslu

Vrhovni sud u Danskoj presudio je da je danska kompanija Vestas, proizvođač turbina za vjetar, s pravom dala otkaz zaposlenom zbog prekomjerne upotrebe Facebooka tokom noćne smjene.

Naime, danski sud je podržao odluku kompanije Vestas da sa radnog mjesta udalji zaposlenog koji je korisio internet konekciju kompanije kako bi koristio Facebook,prenosi Anadolija.

Kako pišu danski mediji, zaposleni koji je u danskoj kompaniji proveo ukupno 15 godina, dobio je otpremninu u visini od skoro 20.000 dolara.

Ovaj zaposleni je navodno tokom noćne smjene koristio Facebook, odgovarao na privatne e-mailove i razgledao nekretnine.

Naredni dan je dobio otkaz jer je, kako se navodi, na radnom mjestu koristio internet u privatne svrhe više od dva sata, što nije u skladu sa internim pravilima kompanije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.