TIKA izdvojila 700 hiljada eura za adaptacijiu Urgentnog bloka u KC
Foto: Anadolija

Podgorica

TIKA izdvojila 700 hiljada eura za adaptacijiu Urgentnog bloka u KC

Turska Agencija za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) izdvojila je 700 hiljada eura za adaptaciju i opremanje Urgentnog bloka pri Kliničkom centru Crne Gore. Tim povodom, danas je u Podgorici potpisan Protokol o saradnji za realizaciju ovog projekta, koji su potpisali koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Yazici, direktor Kliničkog centra Milan Mijović i direktor Fonda za zdravstvo Kenan Hrapović.

Urgentni blok pri Kliničkom centru je prepoznat kao jedna od najslabijih tačaka ove ustanove po pitanju opremljenosti, prostora i kadra, saopštio je direktor KCCG Milan Mijović.

„U 2013.godini u Urgentnom centru je pregledano 74.662 pacijenata. Dakle, u pitanju je ogroman posao, na jednom malom i neuslovnom prostoru koji je kreiran 1992. godine i improvizan u Urgentni blok. Na osnovu toga, mi smo prepoznali ovaj segmenat Kliničkog centra kao najslabiju tačku, kandidovali kod TIKA-e projekat adaptacije KC-a sa povećanjem broja ambulanti, a sve u cilju što veće dostupnosti naših usluga osiguranicima. Klinički centar će dobiti dodatan prostor za pružanje pomoći onim najtežim pacijentima, odnosno hitnim slučajevima. Vrijednost projekta iznosi 700 hiljada eura, a rok za završetak radova je 90 dana“, kazao je Mijović.

Koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Yazici kazao je da TIKA sprovodi svoje projekte tamo gdje je neophodno.

„A sve u saradnji sa nadležnim institucijama i resornim ministarstvima. U saradnji sa Kliničkim centrom, ove godine smo došli do zaključka da je korisno adaptirati Urgentni blok Kliničkog centra. Prvi dio projekta jeste adaptacija prostora Urgentnog bloka, dok se drugi dio odnosi  na opremanje urgentnog bloka aparatima i svom neophodnom opremom“, rekao je Yazici prilikom potpisivanja protokola o realizaciji ovog projekta.

Direktor Fonda za zdravstvo Crne Gore Kenan Hrapović istakao je da je u proteklih šest godina, agencija TIKA preko brojnih projekata uložila u crnogorsko zdravstvo značajna sredstva.

„Realizacijom ovog projekta, odnosno adaptacijom Urgentnog bloka, biće omogućena mnogo kvalitetnija zdravstvena zaštita za naše osiguranike“, kazao je Hrapović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.