Del Monako u posjeti Bijelom Polju
Ambasador Italije sa gradonačelnikom Bjeog Polja/Foto:RBP

Obilježavanje 14. sedmice italijanskog jezika u svijetu

Del Monako u posjeti Bijelom Polju

U okviru obilježavanja 14. sedmice italijanskog jezika u svijetu, ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco Del Monako prvi put zvanično boravi u Bijelom Polju.

 Na sinoćnoj konferenciji za novinare održanoj u Opštini, predsjednik Aleksandar Žurić je istakao da je povod dolaska ambasadora to što do sada nijesu imali prilike da razgovaraju o Bijelom Polju, kao i to što je ambasador imao osjećaja da jedan segment bogatog kulturnog nasljeđa Italije prezentira sjeveru naše zemlje, konkretno ovom gradu, javlja Radio Bijelo Polje.

„Ovo je bilo i dobra prilika da sa italijanskim ambasadorom porazgovaramo o intenzivnijoj saradnji Bijelog Polja sa nekim od gradova u Italiji, što bi obogatilo tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Italije", naglasio je Žurić, dodajući da su u tom pravcu dogovorili na koji način da pronađu ono što bi bilo najkompatibilnije našim interesovanjima, možda i našim problemima i adresu u Italiji koja bi bila od pomoći u rješavanju tih problema, zaključio je Žurić.

Vinćenco Del Monako je kazao da se na neki način osjeća krivim zato što do sada nije zvanično posjetio Bijelo Polje i srećan je što je tu baš u Sedmici italijanskog jezika u svijetu. Druženje su nastavili u Centru za kulturu, gdje su odgledali italijanski film Prestaću kad poželim.

Druga projekcija filma Stolica sreće najavljena je za večeras u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.